|
Najbliższy mecz: 2 liga 2009/2010 |
| Autor |
Wiadomość |
iNferno
Kibic Olimpii

|
Wysłany: 2010-03-09, 19:23
|
|
|
| Cytat: | | Cywilno-Wojskowy Klub Sportowy Resovia – jeden z najstarszych w Polsce klubów sportowych, założony w Rzeszowie w roku 1909 a data 1905 oznacza dątę w której w mieście istniały drużyny z których formalnie powstał klub w 1909 roku.[1]). |
|
_________________ Postawiłem na emocje. Możesz się śmiać, ale to ja wiem czym jest szczęście. |
|
|
|
 |
Biegas
Kibic Olimpii Chyba piknik

|
Wysłany: 2010-03-09, 19:27
|
|
|
| qweasd napisał/a: | | Kaliix napisał/a: | | http://www.sportel24.pl/imprezy/18/olimpia__resovia.html |
Niewiem co za debilny pismak to pisal ale sie pomylil!!!Resovia powstala w 1905 roku i jest najstarszym klubem w Polsce.Bez napinki ;] |
ups to dostałem pocisk Odpowiadająć na krytykę: posługiwałem się danymi podanymi wyżej, czyli z wikipedii. Wg stanu oficjalnego data powstania Resovii to rok 1909 i nie jest najstarszym polskim (ba, nie byłby nawet gdyby za data utworzenia przyjęto by 1905). Nie miało to broń Boże na celu napinki czy jakieś agresji Jedną z zasad dziennikarstwa myślę, że jest opieranie się na rzetelnych faktach - a te utwierdzają mnie w przekonaniu, że Resovia założona została w 1909.
z pozdrowieniami |
|
|
|
 |
hesus
Kibic Olimpii Olimpia Fan

|
Wysłany: 2010-03-11, 15:41
|
|
|
| Cytat: | | Z powodu złych warunków atmosferycznych zaplanowane na najbliższy weekend mecze 21. kolejki II ligi zachodniej zostały odwołane - poinformował Wydział Gier Polskiego Związku Piłki Nożnej. |
Ciekawe jak bedzie u nas. |
_________________ Najlepsze seriale i filmy online - www.kino.pecetowiec.pl
Darmowe teledyski - www.soundshow.pl |
|
|
|
 |
Biegas

|
Wysłany: 2010-03-11, 18:14
|
|
|
| Ciekawe, czy w drugim terminie (16 marca) mecz się odbędzie. Prognoza pogody na najbliższe dni (o dziwo do soboty ma być w miarę niezła, bez żadnych opadów) nie jest specjalnie perspektywiczna. Niedziela i poniedziałek to opady deszczu ze śniegiem... |
|
|
|
 |
OLIMPIAe2000
Kibic Olimpii OLIMPIAe2000
|
Wysłany: 2010-03-11, 18:18
|
|
|
| Biegas napisał/a: | | Ciekawe, czy w drugim terminie (16 marca) mecz się odbędzie. Prognoza pogody na najbliższe dni (o dziwo do soboty ma być w miarę niezła, bez żadnych opadów) nie jest specjalnie perspektywiczna. Niedziela i poniedziałek to opady deszczu ze śniegiem... |
16 marca ma się odbyć zebranie PZPN na którym wyznaczą następny termin. |
_________________ OLIMPIAe2000 |
|
|
|
 |
Biegas

|
Wysłany: 2010-03-11, 18:44
|
|
|
| Faktycznie, mój błąd. Źle przeczytałem newsa. |
|
|
|
 |
grzes
Kibic Olimpii
|
Wysłany: 2010-03-13, 19:35
|
|
|
http://www.2liga.info.pl/...?s=news&id=2009
Hetman ponownie stracił licencję na występy w II lidze. Do czwartku działacze z Zamościa mieli udokumentować porozumienie w sprawie uregulowania zaległości wobec ZUS i Urzędu Skarbowego. Chociaż do PZPN pofatygował się cały zarząd klubu, zabrakło najważniejszego – dokumentów.
Ale na szczęście decyzja PZPN nie jest ostateczna. Zamościanie mogą się od niej odwołać w każdym momencie, o ile oczywiście będą w stanie wybrnąć z zobowiązań wobec wyżej wymienionych instytucji i w odpowiedni sposób to udokumentować.
– Licencja została zawieszona, jednak w każdej chwili możemy wrócić do stołu rozmów. Kwestia jest cały czas otwarta. Działamy dalej i robimy wszystko, żeby zagrać na wiosnę – mówi prezes Hetmana Tadeusz Pizoń.
Jest jednak dodatkowy haczyk. Hetman nie będzie ubiegać się o odzyskanie licencji, jeśli nie zdoła skompletować kadry zawodników. Obecny stan posiadania nie daje najmniejszych nadziei na nawiązanie sportowej rywalizacji, a na powtarzanie przypadku ŁKS Łomża i notowania porażek 0:7 nikt w klubie nie ma ochoty.
– Potrzebujemy przynajmniej 6, 7 piłkarzy. Menadżerowie z całej Polski zgłaszają nam propozycje – wyjaśnia prezes Pizoń. Jak wieść niesie czterech chętnych, anonimowych na razie zawodników, podjęło już rozmowy.
Jak informuje Tadeusz Pizoń, klub cały czas negocjuje z wierzycielami i nakłania ich do ugody. – Pozostaje jeszcze Tomasz Twardawa. Musimy dojść do porozumienia, bo komornicy nie mogą rządzić klubowym kontem. W takim wypadku nie da się prawidłowo zarządzać klubem – mówi Pizoń, który również i w tej kwestii jest optymistą.
Kolejnego powodu do zadowolenia dostarczyła pogoda. Cała kolejka wschodniej II ligi została przełożona. A to dało Hetmanowi kolejne cenne dni na podjęcie dalszych działań.
– Jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli, pierwszy mecz zagramy z Olimpią w Zamościu. Jeśli do tego czasu nie uda nam się jeszcze wybrnąć z przeciwności, będziemy wnioskować o przełożenie tego spotkania zamiast karania Hetmana walkowerem. Sytuacja jest cały czas skomplikowana, ale nie ustajemy w wysiłkach – zapewnia Tadeusz Pizoń. |
|
|
|
 |
mentol
Kibic Olimpii
|
Wysłany: 2010-03-13, 19:42
|
|
|
| To bedzie chyba juz popie.... jak PZPN przelozy kolejny mecz.... |
|
|
|
 |
iNferno
Kibic Olimpii

|
Wysłany: 2010-03-13, 20:54
|
|
|
nie, to będzie uczciwe. Przecież jak Hetman dostanie mecz przełożony to okej będzie, jak mogliby uznać walk owera!?
Jestem pewien ze jakby Olimpia nie mogła rozegrać meczu to PZPN na pewno by go przełożył |
_________________ Postawiłem na emocje. Możesz się śmiać, ale to ja wiem czym jest szczęście. |
|
|
|
 |
czesiek
Kibic Olimpii
|
Wysłany: 2010-03-14, 15:42
|
|
|
| pzpn to normalnie robi sobie jaja zadnych zasad ,traktuje sie kluby po znajomosci i uwazaniu, szkoda ze dalej nie pociagnieto sprawy naszych walkowerow ,bo jezeli by wyszlo na nasze ,to pzpn nabral by szacunku do Olimpi, a tak to np wigry wyszly no swoje, normalnie gorzej jak afera hazardowa powolac,, komisje sledcza,,i winnych won z zwiazku niech sie naucza zetelnosci i obiektywizmu |
|
|
|
 |
Bartek
Olimpusia :-)

|
Wysłany: 2010-03-20, 12:30
|
|
|
| My musimy czekać, tymczasem inni grają w najlepsze, jako pierwsi wiosnę zaczęli zawodnicy Resovii i Niecieczy. W Rzeszowie do końca 20 minut i jest 0-0. |
_________________ Żółto Biało Niebieski |
|
|
|
 |
Bartek
Olimpusia :-)

|
Wysłany: 2010-03-20, 12:31
|
|
|
18' minut do końca i pierwszy gol tej wiosny Sebastian Głaz i 1-0 dla Resovii. Za tydzień nie pojedziemy już chyba do lidera |
_________________ Żółto Biało Niebieski |
|
|
|
 |
mentol
Kibic Olimpii
|
Wysłany: 2010-03-20, 12:33
|
|
|
| jeden ch** czy lider czy nie ale bedzie ciezko...widac nawet ze Resovia kandydat do awansu. A wogole to jest ten walkower z Hetmanem bo nic o tym nie ma ? |
|
|
|
 |
OLIMPIAe2000
|
Wysłany: 2010-03-20, 17:14
|
|
|
| z tego co widziałem na 90min.pl mecz z Hetmanem jest ,,w pierwotnym terminie (20 marca, 15:00) odwołany z powodu braku licencji Hetmana" |
|
|
|
 |
czesiek
Kibic Olimpii
|
Wysłany: 2010-03-21, 15:48
|
|
|
| a czy bedzie planowana jakas ralacja z Nieczeczy |
|
|
|
 |
krzykos
Kibic Olimpii A melanż trwa!

|
Wysłany: 2010-03-21, 15:51
|
|
|
| Na stronie Niecieczy będzie na pewno ;P |
_________________ LEGIA-OLIMPIA-ZAGŁĘBIE |
|
|
|
 |
czesiek
Kibic Olimpii
|
Wysłany: 2010-03-21, 15:52
|
|
|
| bo mi cos w tej niecieczy czy tam cieczy sensacja pachnie |
|
|
|
 |
iNferno
Kibic Olimpii

|
Wysłany: 2010-03-21, 16:52
|
|
|
do niecieczy trzeba jechać a nie się o relacje pytać.
|
|
|
|
 |
hesus

|
Wysłany: 2010-03-21, 20:14
|
|
|
A ja mysle ze Nieciecza teraz bedzie grac slabo i awansuje albo Swit albo Resovia. A my pewnie z Nieciecza wygramy i bedziemy czarnym koniem na wiosne |
|
|
|
 |
czesiek
Kibic Olimpii
|
Wysłany: 2010-03-22, 09:49
|
|
|
| tak masz racje na wyjazdy trzeba jezdzic, jak moge to jade przwaznie z cala rodzina ,ale akurat teraz nie moge jechac a szkoda |
|
|
|
 |
Buszek
Kibic Olimpii

|
Wysłany: 2010-03-22, 13:43
|
|
|
| elo elo . Macie wyjazd do Niecieczy może? |
_________________ " Nie dajcie podzielić się tym , którzy bardzo tego chcą " |
|
|
|
 |
iNferno
Kibic Olimpii

|
Wysłany: 2010-03-22, 15:50
|
|
|
| a czemu ma go nie być? |
|
|
|
 |
Buszek
Kibic Olimpii

|
Wysłany: 2010-03-22, 16:51
|
|
|
Chodzi mi czy jest organizowany i czy autokary czy samochody czy co ? Bo przez Warszawę jedziecie na pewno |
_________________ " Nie dajcie podzielić się tym , którzy bardzo tego chcą " |
|
|
|
 |
iNferno
Kibic Olimpii

|
Wysłany: 2010-03-22, 17:08
|
|
|
| ja jadę przez Timbuktu, wyruszam we wtorek, nie wiem jak inni. |
|
|
|
 |
Kaliix
Kibic Olimpii SMG'o6

|
Wysłany: 2010-03-23, 16:26
|
|
|
Troszkę przyspieszę bliższy mecz, chodzi mi o Ruch WM
Dla zainteresowanych którzy chcą nam pomóc przy plakatowaniu mogą wydrukować sobie plakat ( http://i42.tinypic.com/2hpk1nq.jpg )
Jeżeli kogoś interesowała by pomoc głębsza przy plakatowaniu proszę kontaktować się do mnie na PW. |
_________________ Robimy non stop to co kochamy SMG'o6 |
|
|
|
 |
hesus

|
Wysłany: 2010-03-23, 16:37
|
|
|
| Kaliix napisał/a: | Troszkę przyspieszę bliższy mecz, chodzi mi o Ruch WM
Dla zainteresowanych którzy chcą nam pomóc przy plakatowaniu mogą wydrukować sobie plakat ( http://i42.tinypic.com/2hpk1nq.jpg )
Jeżeli kogoś interesowała by pomoc głębsza przy plakatowaniu proszę kontaktować się do mnie na PW. |
Na ten mecz bede akurat w Elblagu wiec chetnie sie wybiore |
|
|
|
 |
OLIMPIAe2000
|
Wysłany: 2010-03-23, 20:23
|
|
|
| Buszek napisał/a: | | elo elo . Macie wyjazd do Niecieczy może? |
w temacie -Football » PIŁKA NOŻNA » Legia- przeczytałem ze: Na mecz w Niecieczy obowiązuje nałożony przez WD PZPN zakaz wyjazdowy [ostatni z 4 po meczu w Iławie]. Miał obowiązywać w Suwałkach, potem w NDM, jeszcze potem w Zamościu, ale z oczywistych względów przeszedł na kolejny mecz. To tak gwoli przypomnienia, jakby komuś się zapomniało. (napisał Bartek ) wie może ktoś dokładniej o co tu chodzi? |
|
|
|
 |
iNferno
Kibic Olimpii

|
Wysłany: 2010-03-23, 21:47
|
|
|
| Jak o co. Zakaz wyjazdowy i tyle. |
|
|
|
 |
Buszek
Kibic Olimpii

|
Wysłany: 2010-03-24, 16:14
|
|
|
| W sumie lepiej ... Kibicowsko na pewno lepszy wyjazd do Zamościa . |